Case

Snoezelhuset, Helsingør

Snoezelhuset, Helsingør

Et sansehus i biobaserede og fornybare produkter, hvor Madsen & Kastberg stod for VVS- og ventilationsentreprisen

Snoezelhuset er et sansehus i biobaserede og fornybare produkter, som Helsingør kommune har fået opført. Huset henvender sig til mennesker i alle aldre, som har udfordringer med at modtage og bearbejde sanseindtryk.

Snoezelhuset i Helsingør er et projekt, hvor klimapåvirkningen blev sat i fokus. Det betød at bygningens CO2 udledning skulle minimeres så meget som muligt, både under opførelsen og i driften efterfølgende. Derudover skulle alle materialerne også udvælges fra kriterier iht. bæredygtighed, klimapåvirkning, certificeringer samt levetid. Dette skulle sikre at bygningen ikke kun havde en lav CO2 udledning, men også var ren for kemi og andre skadelige stoffer, hvilket sikre et sundt og behageligt indeklima.

Da bygningen stod færdig, havde den et af de laveste klimaaftryk for et fritliggende byggeri i Danmark, med et klimaaftryk på lige under 5 CO2-eq/m2/år.

I 2022 blev vandt bygningen Årets Byggeri i kategorien Åben – en national hæderspris, som hvert år i december tildeles årets bedste og vigtigste byggerier ud fra deres samfundsmæssige og byggefaglige betydning.

Bonusinfo:

Snoezelkonceptet stammer fra Holland og blev udviklet i midten af 70’erne. Ordet Snoezel er sammensat af “snuffelen” og “doezelen”, der betyder henholdsvis at snuse og døse. At snuse betyder at få skærpet opmærksomheden, vågne op, opleve, og få vækket sanserne. At døse betyder at finde ro, stresse af og at dæmpe nervesystemet ved at lukke ned for flere impulser.

Detaljer

Bygherre Helsingør Kommune
Arkitekt CoreHome
Ingeniør Kart – Rådgivende ingeniører
Entrepriseform Fagentreprise
Størrelse 200 m2
Byggeperiode 2022-2023